>
2012 www.cursmonetar.ro - Toate drepturile rezervate- Curs valutar BNR este preluat de la Banca Natională a României.
www.cursmonetar.ro nu îsi asumă responsabilitatea pentru eventualele neconcordante între ghiesele băncilor si www.cursmonetar.ro, acesta din urmă având un scop pur informativ.
                Aveti prezentat, cursul practicat de bancile din Romania la ghiseele acestora, al pricipalelor valute la vanzare si cumparare. cursmonetar.ro nu isi asuma raspunderea pentru neconcordanta valorilor prezentate mai jos si ghiseele bancilor, acestea din urma isi rezerva dreptul de a modifica cursul pe intreg parcursul zilei in functie de evolutia valutelor si interesele proprii.
 
Vezi si:
curs monetar
convertor valutar
stiri
http://cursmonetar.ro
termeni si conditii | contact
monede
bancnote
monede si medalii
Conform BNR
Te plictisesti? Joaca TETRIS aici!!!
cursul valutar al bancilor zilnic
      Cursurile valutare la banci.

    Cursurile de vanzare si cumparare afisate la inceputul zilei pot fi modificate de banci în functie de evoluia pietei valutare si de interesul de cumparare/vanzare existent de-a lungul zilei.
În functie de termenul de plata, se stabilesc:

    Curs la vedere (SPOT), definit ca fiind cursul zilei în care se încheie tranzactia de vanzare-cumpărare de valuta, curs la care se lichidează tranzactia, în aceeasi zi sau cel mai tarziu dupa 48 de ore, cand se procedeaza la predarea-primirea sumelor cuvenite. Termenul cu înteles contrar este cel de curs la termen (FORWARD).

    Curs la termen (FORWARD), definit ca fiind cursul pentru tranzactiile de valuta care prevad livrarea valutei si primirea contravalorii ei pe baza de negociere pentru o operatie la termen. Se stabileste în ziua încheierii tranzactiei ca un pret preconizat a se realiza. Fiind un pret trecut în contract, el se respecta indiferent de nivelul cursului zilei de lichidare.